Gyakori kérdések

01. Milyen hosszú egy tanóra?

A tanórák általában 90 vagy 45 percesek.

 

Az órák mindig az egyénileg megbeszélt időpontban kezdődnek, lehetőség szerint egész órakor. Délelőtti órák is foglalhatók, de 18 óra utáni kezdési időpont foglalására nincs lehetőség.

Kérlek, érkezz időben!

Az órák pontosan kezdődnek. Amennyiben utánad újabb diák érkezik, sajnos nem tudom tovább tartani az órát. 

Az általános tanórákra hozd magaddal a tankönyvedet és az órai füzetedet, így én is könnyebben tudok alkalmazkodni az iskolai elvárásokhoz. Hozz egy ezekre az órákra szánt külön füzetet is.

Konzultációt igen (általában a Skype-ot használom), de tanórát nem. Ennek az az oka, hogy a diáknak is nehezebb figyelni, fontos, hogy lássalak, és jó ha látom azt is, amit írsz, hogy a jegyzetkészítésben is tudjalak segíteni. 

Az óra díjmentesen lemondható legkésőbb a megbeszélt időpont előtti 24 órával, utána már nincs lehetőség a változtatásra. Kérlek, vedd figyelembe, hogy az az időpont neked van fenntartva, azt már más nem fogja tudni betölteni. Év közben az órarendemben nincs mozgástér, nem tudjuk ide-oda tologatni az órákat.

Kérlek, hogy a saját és mások egészsége érdekében betegen ne gyere órára!

Ha megbetegedsz, de mégis szeretnél órára jönni, akkor megbeszéljük, hogy online meg tudjuk-e tartani az órát. Én azért mégis azt javaslom, hogy pihend ki magad, betegen úgysem tudsz hatékonyan tanulni.

Készpénzben, bankkártyával, átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel. Minden befizetésről számlát állítok ki. A fizetés ütemezését az árajánlattal együtt beszéljük meg. Általában van lehetőség alkalmanként, egyben vagy részletekben fizetni. 

Abban hiszek, hogy aki tud angolul, az bármelyik nyelvvizsgát le tudja tenni. Ha van preferencia, akkor ahhoz igazodok, én nem ijedek meg egyiktől sem.

Ezt nem tudom garantálni. Arra tudok ígéretet tenni, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a felkészülésed eredményes legyen. A sikeres nyelvvizsgához viszont elsősorban a te elszántságodra és szorgalmadra van szükség. A kontakt órákon kívül otthoni munkára is szükség van. Azt javaslom, hogy otthon még ugyanannyi időt szánj a tanulásra, mint amennyi órát veszel tőlem. A nyelviskolák által szervezett hasonló hosszúságú nyelvtanfolyamokhoz képest annyiban tudok többet kínálni, hogy míg ott 5-15 fővel futnak a csoportok, én itt csak veled foglalkozom. Így a te tempódban haladunk, biztosan lesz időd és alkalmad beszélni, és biztosan választ kapsz az összes kérdésedre. Fontos, hogy nekem nincs lehetőségem igazolást, oklevelet vagy bizonyítványt kiállítani a felkészítésről.

Ezt természetesen nem tudom garantálni. Hogy felvesznek-e, az attól függ, hogy mennyi tudást gyűjtesz magadba, hogy az érettségin hogyan teljesítesz és hogy mások, akik ugyanarra a szakra jelentkeznek, milyen pontszámokkal szállnak versenybe. Én igyekszem majd minden eszközt a kezedbe adni ahhoz, hogy jól teljesíts az érettségin, de a siker elsősorban a te szorgalmadon és elszántságodon múlik.

Ez függ attól, hogy milyen szintű a probléma, és hogy mit kell tanítanom. Amíg a gyógypedagógus diplomámat nem szerzem meg, nem vagyok jogosult diagnosztizálni és szakvéleményt mondani, de részképesség-fejlesztő feladatokkal és a tananyag bővebb, részletesebb, szemléletesebb magyarázatával tudlak segíteni. Tanulási zavar esetén nyelvoktatást nem vállalok.

Mindenképpen írd meg a kérdésedet e-mailben a kretablog.mt@gmail.com címre. Nem tudom megígérni, hogy időben tudok válaszolni, de igyekszem.

Angol oktatást csak akkor vállalok, ha a célt pontosan meg tudjuk fogalmazni, van egy nem túl távoli határidő, és meg tudsz győzni róla, hogy a nyelvtanulás számodra is prioritást élvez és hajlandó vagy foglalkozni vele otthon is.