Miért lettem tanácsadó és mentor?

Miért lettem tanácsadó és mentor?
2024.03.30.

A szakmai múltam: a tudományok iránti érdeklődésem; és a személyes történetem: az evészavarból való kiútkeresés vezetett el idáig.

Az életmód tanácsadás a szakmai utam legújabb állomása. 

Az egészséges táplálkozásról és a sportról több mint 5 éve tanulok folyamatosan. 2023-ban végeztem el a magyar LifeStylePro Academy által elérhető Lifestyle Medicine Consultant képzést.

Ha jártál a főoldalon, már tudhatod rólam, hogy sok éve magántanítással foglalkozom. Imádom a munkám! Nagyon szeretem a természettudományokat, főleg a biológia határtudományait, például az biokémiát és az élettant. Szeretem kutatni, hogy a testünkben mi hogy működik, mi mivel van összefüggésben.

A tanítás mellett pszichopedagógusnak tanulok, várhatóan 2025-ben vehetem majd a kezembe a gyógypedagógus diplomámat. A pszichológiai tantárgyakat szeretem a legjobban, a szakdolgozatomat is ezen a területen fogom írni.

Az életmód tanácsadói képzés során felfedeztem, hogy ez az a központi téma, ami számomra egységesíti az összes korábbi szakmai érdeklődési területemet. Az ember bio-pszicho-szociális lény: a test elválaszthatatlan a lélektől, és a környezetétől, amiben él. Az életmód orvoslás egyesíti az orvostudományt és a pszichológiát, és számomra a gyógypedagógia része is egyben. 

Az életmód tanácsadás a személyes fejlődésem gyümölcse

A személyes történetem része egy közel 20 éven át tartó evészavar, amit testképzavar és depresszió kísért. Öt évnyi kutakodásom és önismereti munkám van abban, hogy ma már ezt magam mögött tudhatom. 

Én voltam az, aki ráeszméltem a problémámra. Elkezdtem utána járni, hogy mi ez; miért nem tűnt fel senkinek; hol van ezeknek a forrása; miért olyan nehéz segítséget találni. Kész dzsungel volt az a sűrűség, amin átküzdöttem magam. Sokszor futottam zsákutcába, haladtam visszafelé és éreztem elveszve magam. 

Úgy érzem, megérkeztem. Az utamnak nincs vége, továbbra is foglalkozom önismerettel, képzem és fejlesztem magam. Most már viszont nemcsak nyíltan tudok minderről beszélni, hanem a tapasztalataimmal és a szakmai tudásommal felvértezve képesnek érzem magam arra, hogy másoknak is segítsek.

Ha szeretnél együttműködni velem, írj üzenetet és kövess az instagramon: @bio_bori.

Vissza