Életmód mentorálás

Mit jelent a mentorálás?

Az életmód mentorálás egy együttműködés annak érdekében, hogy egészséges életmódot alakíthass ki.

Nem egyszeri tanácsadóként, hanem állandó mentorként segítelek. Nem fölötted állok, hanem melletted.

Ezúttal nem egyedül kell szembenézned a változásokkal, mert végigkísérlek az úton, hogy biztosan célba érj.

A legjobb helyen jársz, ha...

 • fontos az egészséged
 • szeretnéd az ideális testtömeget elérni
 • szeretnél egészségesebben táplálkozni,
  esetleg növényi étrendre áttérni
 • szeretnél fittebb lenni
 • szeretnél jobban aludni
 • szeretnéd az idődet hatékonyabban szervezni és eltölteni
 • szeretnéd az életedet kevésbé stresszesen élni
Segítek neked:
 • megtalálni az egyensúlyt a táplálkozásban
 • beépíteni a mozgást az életedbe
 • egészséges alvási szokásokat kialakítani
 • jól működő napi rutinokat bevezetni
 • technikákat tanulni stresszkezelésre, a hatékonyságod növelésére

Hogyan zajlik a mentorálás?

A mentorálási folyamatot három lépés előzi meg:

Állapotfelmérés

Egy kérdőívet kell kitöltened, hogy képet kaphassak a jelenlegi életmódodról.

Megismerkedés

Az első (online) találkozónkon sok-sok kérdést beszélhetünk át alaposan, kb. egy órában.

A terv

A második (online) találkozón bemutatom a személyre szabott tervet: az egészséges életmódhoz vezető utad térképét.

A mentorálás az alábbiakat foglalja magában:

Táplálkozás

Az ízléseddel összehangolt táplálkozási tanácsadás. Egészséges étrend és étkezési szokások kialakítása. Tippek a bevásárláshoz és az ételek elkészítéséhez. Receptötletek.

Mozgás

A mozgás bevezetése. Edzéstervezés. Hogyan válassz sportot, hogyan válassz edzőt.

Segítő beszélgetések

Heti egy 60 perces beszélgetés a tapasztalatokról, változásokról, élethelyzetekről, konfliktusokról, kapcsolatokról. Stresszkezelési, hatékonyságnövelő és tanulást segítő technikák.

Alvás

Egészséges alvási szokások kialakítása.

Rutinok

Új rutinok kialakítása és bevezetése; tippek az időbeosztásod megtervezéséhez; stresszkezelés. Cél a hatékonyságod növelése, és hogy a szabadidődet olyan módon töltsd, amiből töltődni tudsz.

Haladási napló

Egy online napló, amelyben a haladásodat tudod napról napra követni.

Kérdések és válaszok

Mennyi ideig tart az életmód mentorálás?

Onnantól kezdve, hogy felvetted velem a kapcsolatot, várhatóan 2-3 hét alatt jutunk el a terv megbeszéléséig. A folyamat java része ekkor keződik el és legalább 10 héten át tart. Az időtartam egyénenként eltérő, de a tervezés során ezt is egyeztetjük, tehát fix időre fog szólni az együttműködésünk.

18 és 60 év között bárki, aki szeretné az életmódját egészségesebbé formálni, aki szeretné a testében és a lelkében is jól érezni magát. A kérdőív alapján fogom megmondani, hogy el tudom-e vállalni a mentorálást.

A mentorálás egyéni folyamat, ezért a helyek száma erősen limitált! Ha szeretnél értesítést kapni a megnyíló helyekről, írj üzenetet a kretablog.em@gmail.com címre.

Ha jelentkezel, akkor először küldök neked egy igencsak részletes kérdőívet. Erre azért van szükség, hogy képet kapjak rólad, az életmódodról és a motivációidról. Ha úgy gondolom, hogy tudok érdemben segíteni neked, akkor egy (online) találkozóra invitállak. 

Az első találkozás alkalmával lehetőségünk van megismerni egymást. Ez azért fontos, mert a mentorálás csak kölcsönös szimpátiával tud működni. Ha a beszélgetésünk megerősít téged abban, hogy szeretnél velem dolgozni, engem pedig megerősít abban, hogy tudok neked segíteni, akkor elkezdem kidolgozni a személyedre szabott tervet. 

A második találkozás célja a mentorálási időszakra szóló terv áttekintése és a kölcsönös elköteleződés vállalása. Ez után már tényleg nincs más hátra, mint hogy együtt elinduljunk a céljaid felé. 

Az első három lépés során, (tehát az állapotfelméréstől a terv véglegesítéséig) bármikor meggondolhatod magad. Ennek annyi lesz a következménye, hogy nem most, nem velem kezdesz bele az életmódod átformálásába.

Mennyibe kerül az életmód mentorálás?

Az életmód mentorálás egy új szolgáltatás, ezért
az első 3 mentoráltamnak
szuper kedvezményes árat biztosítok!
MINDEN mentoráltam számára INGYENES:
- az állapotfelmérés
- az első konzultáció (megismerkedés)
- a második konzultáció (a terv megbeszélése)
A mentorálás további folyamatának tartalma:
 
- A te ízlésedre szabott táplálkozási tanácsadás
és étrend kialakítása.
- Tippek az ételek egészségesebbé alakításához.
- Receptötletek.
- Tanácsadás egészséges alvási szokások kialakításához.
- Edzéstervezés.
- Tippek a megfelelő sport kiválasztásához.
- Tippek a megfelelő edző kiválasztásához.
- Új rutinok kialakítása, bevezetése.
- Heti egy 60 perces beszélgetés a tapasztalatokról, változásokról, élethelyzetekről, konfliktusokról, kapcsolatokról, stb.
- Stresszkezelési, hatékonyságnövelő és tanulást segítő technikák.
- Egy online napló, amelyben a haladást lehet napról napra követni.
- Online kapcsolattartás a folyamat során
(Zoomon és Google Driveon).
Az életmód  mentorálás időtartama legalább 10 hét.
Az első 3 mentoráltamnak extra kedvezményes áron:
heti 7.000 Ft.

Miért engem válassz?

Hajdu-Soltész Bori vagyok, magántanár és életmód mentor.  Eredetileg biológus vagyok, a tanítás mellett gyógypedagógiát tanulok, szabadidőmben sokat foglalkozom pszichológiával, önismerettel, önfejlesztéssel.

Elvégeztem a LifeStyle Pro Academy képzését és Lifestyle Medicine Consultant tanúsítványt szereztem. Számomra ez a képzés volt a kapocs a reál és humán énem között. Rendszert teremtett abban a rengeteg jártasságban, amit az elmúlt években gyűjtöttem a testi és lelki egészség témaköreiben.

Sokáig rendkívül rossz volt a viszonyom az ételekkel, az evéssel, és magammal is, kívülről, belülről. Az evészavarok és a testképzavar kamaszkorom óta kísérte az életemet. Tudom, milyen érzés éhesnek lenni és tudom, milyen érzés túltelítve lenni. Tudom, milyen rosszul érezni magunkat a testünkben. Ma már máshogy nézek magamra és az ételekre is. Most is minden nap teszek azért, hogy egészséges legyen a viszonyom magammal és az ételekkel. Szeretek jót és jól enni, főzni, másokkal az ételen osztozni.

Szeretném megmutatni, hogy sem éhezésre, sem fogyasztószerekre nincs szükség ahhoz, hogy egészséges testtömeget tudjunk fenntartani jojó effektus nélkül. Szeretném megcáfolni azt a hiedelmet, hogy az egészséges étkezés drága. Szeretném bebizonyítani, hogy a legváltozatosabb ételek is egészen egyszerűen elkészíthetők úgy, hogy semmi félnivalónk ne legyen tőlük.
A sportolás és az aktív életmód számomra kiemelten fontos, de nem volt ez mindig így. Nem volt sikerélményem az iskolai tesiórákon: nem voltam se gyors, se ügyes, se hajlékony, ráadásul a súlyfeleslegemnek köszönhetően hamar kifulladtam. Középiskolás korom legvégén sikerült jelentősen lefogynom, amitől végre könnyűnek éreztem a mozgást.

Évekkel később rátaláltam a TRX-re, és ez volt az első sport, ami megfogott. Életemben először azt éreztem, hogy van sikerélményem, tudok fejlődni és önszántamból, kedvvel járok edzeni. Azóta sok változás történt, most már súlyzós edzéseket végzek és a mozgás a mindennapjaim részévé vált.
 
A sportban a folyamatos fejlődés motivál, fizikai értelemben és tudásban is. Tanultam mozgásmintákról, gyakorlatok helyes kivitelezéséről, progresszív terhelésről és mobilizációról. A mozgással, fizikai munkabírással kapcsolatban rengeteg tévhit kering a köztudatban. Például, hogy aki fogyni akar, annak futnia kell - ez egyáltalán nem igaz! Sokan nem tudják, de rengeteg mozgásszervi probléma megelőzhető és vissza is fordítható megfelelő minőségű edzéssel. Szeretném a mozgást másokkal is megszerettetni, és bebizonyítani, hogy nem csak 20 évesen lehet fájdalommentesen, aktívan élni.

Jelentkezés

Ha eddig eljutottál, az azt jelenti, hogy egy nagy elhatározás előtt állsz. Ez máris egy óriási lépés a testi-lelki egészséged érdekében, gratulálok hozzá!

A jelentkezéshez írj e-mailt a
kretablog.em@gmail.com
címre.

Köszönöm, hogy megtisztelsz a bizalmaddal.
Sok sikert és kitartást kívánok,
Hajdu-Soltész Bori